Politihestenes Venner
c/o Rytterkorpset
Oslo politidistrikt, Myntgata 5
Postboks 8101 Dep.,
N-0032 Oslo
Tlf. 22 79 48 80 post@phv.no

Se hva Hesteguiden skriver om PHV-jubeleet

Dette ble en utrolig fin og minneverdig dag for alle som var tilstede ved feiringen av Politihestenes Venners 25 Śrs dag..

Se hva hesteguiden.no skriver om feiringen.     

Politihestens Venner 25 år
Av Roger Svalsrød/rsphoto@online.no/hesteguiden.com   
Thursday 07. September 2006

ImageTorsdag ettermiddag var det oppstilling ved politistallen under Akershus Festning til ære for Politihestens Venner som feirer sitt 25 års jubileum. Med politieskorte, politiorkester og det Ridende Politiet gikk kortesjen gjennom Oslo gater, opp Karl Johans Gate og inn til Oslo Rådhus hvor ordfører Ditlev-Simonsen inviterte til snitter.

Truet av nedleggelse

Det Ridende Politi ble etablert i 1893 og har voktet Oslos gater siden da og er det eneste rytterkorpset i Norge. Etter å ha blitt truet av nedleggelse ble interesseorganisasjonen Politi Hestens Venner stiftet i 1981. Deres formål er å verne om politihesten og de baserer sine inntekter på frivillihet.
hesteguiden.com snakket torsdag med PHVs nestleder Gorm G. Lund, og han forteller at de i alle år har arransjert årlige tilstelninger for publikum for å skape interesse for rytterkorpset. Vi har vært å en stor julefest hvor barn og voksne kommer til politistallen og får omvisning. Vi er avhengige av all innsats vi har mange som er medlemmer og som gir sitt bidrag – stort som lite. Næringsliv og private i skjønn forening med store og små bidrag er alle hjertelig velkomne, sier Gorm Lund.